torstai 9. huhtikuuta 2015

Kotipihan ruokailijoita



Iltapäivän klo 14 tuuleen ja tuiskeeseen saapui pihaan taas ``perusruokailijat``. Pähkinät ovat kelvanneet koko alkuvuoden niin talitiaisille kuin sinitiaisille. Seuraavaksi  seurasin takapihallani oravia. Ne tulivat niin lähelle, että ovi oli laitettava kiinni, etteivät livahtaisi sisälle. Kuvatessani oviaukolla, tuuli heitteli ovea paukkoen muutaman kerran, mutta oravat eivät siitä olleet moksiskaan.



 

Pikkuvarpusia kuvasin taas vain lasin läpi. Siirtyessäni ovea kohti, pyrähti parvi taas karkuun. Levittelin sitten pikkaisen auringonkukan siemeniä keskemmälle pihaa, josko onnistuisin vielä lähiaikoina pääsemään ulkona kuvausetäisyydelle.






















Aamuisin on ihana heräillä mustarastaan lauluun. Se on viikonpäivät viihtynyt pikkuisella pihallamme. Tuulessa se kyyrötteli vuoroin keinun ja havujen alla.

2 kommenttia:

  1. Suloinen orava, näyttää ihan unenpöpperöiseltä jotenkin :)

    VastaaPoista
  2. Kyllähän nuo oravat aika söpön näköisiä ovat. Suhtautumiseni niihin on vaan vähän kaksijakoinen. Viime kesänä harmitti, kun yksi kävi ruokailemassa kirjosiepon pesällä. Kaupungissa ruokaa kyllä riittäisi oravillekin, jos malttaisivat ruokailla pihassa, mutta kun mokomat hamstraavat posket täyteen ja kiikuttavat suuria määriä ruokaa muualle. Jotenkin sitä haluaisin ensi talvena rajoittaa.

    VastaaPoista