tiistai 18. lokakuuta 2016

Kalenterin tuunaus



Kaikkeen sitä täytyy hurahtaa. Nyt lienee hyvinkin suosittua omien kalentereiden tuunaus. 

Itse olen vuosikymmeniä käyttänyt kalentereita niin muistuttajana kuin päiväkirjana, niitä kuitenkaan sen kummemmin koristelematta. Kaikki kalenterini ovat tietty tallessa, iso lootallinen. Alkuun käytössäni oli ostettuja päiväkirjoja ja sitten 1978 alkaen viikkopäivyreitä. Väliin mahtui kaksi maatalouskalenteria ja sitten löytyi käytettäväksi Unika-kalenteri. Minulta ei löydy taiteellista silmää, eikä helposti irtoa omia ideoitakaan, mutta olen aina haaveillut, että löytäisin juuri sellaisen omimman version. Olen tehnyt myös omia pohjia exelillä, jotka kuitenkin varsin tylsän näköisiä, joskin toimivia. 

Syksyllä lähti ajatus netin paljoustulvan innoittamana laatia jälleen oma kalenteri/päiväkirja. Pari kuukautta on ollut hakemista siinä, millaisen ulkomuodon ja sisällön haluan. Pääpaino on päiväkirjassa, jota tulen maustamaan positiivisilla kirjoituksilla, joita kerään pääsääntöisesti täältä:  http://www.positiivarit.fi/ Alkuun tyydyn kuvien suhteen netistä lainaamalla ja tarrapaperille tulostamalla. Tuo viikko-sivun takaosa on valkoinen, ja sinne mm. kopioin omia ottamiani valokuvia. Sivut ovat sen verran paksut, että ei näy tussien, kuin ei tulostuksenkaan jälki läpi. Sivuille käytössäni on Assistentti kansio. Näyttää kuitenkin siltä, että tällä menolla vuoden paperit ei taida mahtua sen sisuksiin, kun se sisältää tällä hetkellä muitakin välilehtiä.
Viitattu: http://www.ajasto.fi/tuotteet/kalenterit/poeytaekalenterit/assistentti
Koska aloittelen tätä kaapista löytyvin materiaalein, niin sivujen ulkonäön muokkaus on rajallista. Sormet toki syyhyää tarra ja kartonki ostoksille. Jää kuitenkin nähtäväksi, onko tämä tuunaus tullut jäädäkseen, vai loistaako jo ensivuoden kalenteri tyhjine valkoisine sivuineen.

Kalenteri/päiväkirjasta jätin alkuyrityksen jälkeen liikunta-osion pois, koska se on minulla exelissä esitettynä selkeästi. Nimipäivät ja syntymäpäivät puuttuvat myös vielä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti