lauantai 18. heinäkuuta 2015

Kaupunkipihan viidakko esittelyssä



Kuvat Hollolasta rivitalomme pihalta. Piha on uudistunut lähes kokonaan vuodesta 2002 lähtien, jolloin asuntoon muutimme.


Yllä: Ikkunoista aukeaa noin 100 neliön piha etelään. Taka-aidalla kasvaa muun muassa jalopähkämöä, tarha-alpia ja kurjenpolvea. Pensaina angervoa ja syreeniä. Puina pihassa kasvaa koivu, pari mäntyä, tammi, terijoensalava, kaksi kirsikkapuuta, vaahtera ja havuja. Poika on ystävällisesti jättänyt apilat ajamatta. 

Patiolta oikealla rajattu piha naapurista aidalla. Aidalla kasvaa niin imukärhivilliviiniä kuin kärhöjä. Linnuille syöttömökki jo ostettuna, odottaa varren kiinnitystä.


Patiolla pieni pätkä rajalla naapurin tiiliseinää. Siinä kiipeilee niin imukärhivilliviini kuin hortensia. Edustalle istutettuna kuunliljoja. Liljat ovat suhteellisen ehhiä, sillä ferramolia olen reilulla kädellä kylvänyt.  
 
Oikealla puolella piha-aitaa vasten olen laatoittanut alueen keinulle. Pikkusydämiä, päivänliljoja, syreeni ja isotuomipihlaja.


Vasemmalla naapuria rajaa hurmehappomarja. Sisempänä havua, angervoa ja kirsikkapuut. Tuossa näkyy pyöreä penkki, jossa havun ja kirsikan lisäksi mm. päivänliljaa ja kurjenpolvea.

 

Kartiovalkokuusi istutettu muuttaessamme 2002.

Metsästä siirretty kataja, ruusu, metsäpihlaja. Pihasta löytyy myös karviais- ja mustaviinimarjapensaita.
 

Ja tässä pitäisi olla polku taka-aidalla olevalle kulkuväylälle.

Piha on siis vallan villi ja viidakkoinen. Mutta kun mitään ent´raaski poistaa ja uutta tulee aina silloin tällöin ostettua. Myöskään maalle en paljoa uskalla siirtää taimia, koska maalla olen vielä välttynyt kotiloilta. 

Aiemmin olen blogissa esitellyt maalla sijaitsevan pihanperän kukkapenkkialueen rakentumisen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti