tiistai 21. heinäkuuta 2015

Polttopuu-show - työleiri




Mies käyttää yksin moottorisahaa ja hänelle kuuluu puun kaato. Siitä sitten alkaa minun projekti: metsän siivous eli oksat kasaan, pöllien roudaaminen kantamalla metsästä, puiden halkominen, latominen kottariin, kottarilla kuskaus vajaan ja taas latominen vajaan. Vastaavasti kaupunkiin menevien puiden osalta: latominen kottariin, kärräys, latominen peräkärryyn ja kotona kärrystä katokseen. 

Ja jos ei muuta latomista, niin puuvajassa siirrän toiselta puolelta loput puut toiselle puolelle, jotta taas uusille puille tulee oma tila kuivumiseen. Ja puuthan pitää kantaa vielä joko maalla tupaan tai kotona alakertaan loppukäyttöön.

Puitahan kuluu vuodessa aika paljon, kun ympärivuoden on käytössä varaavatakka lämmitykseen sekä puusauna. Useamman puun saa aina kesäloman aikana hoidella. Mutta kun just tuntee, että alkaa saada kaadetut pöllit vähenemään ja pääsemään niistä niskan päälle, niin jo taas uutta projektia pukkaa. 

Eilen aamulla kuvittelin saavani keskittyä sukututkimuksen tekoon. Pahaa aavistamatta kuuntelin verannalta kuuluvia kolinoita. Joo, ja sitten pärähti moottorisaha. Pihametsästä kaatui kuusi. Ja ei kun taas roudaamaan.

Aamulla paikat niin kipiät, että hyvä kun vuoteesta ylös sai itsensä kammettua. Ja ukkokulta taas virittelee työvaatettta niskaan. Halottavat alkaa kuulemma olla jo uhkaavasti vähissä. Nyt lähtee pihametsästä mänty. Oisko viimeinen tältä kesältä???

Mutta onhan se kiva taas illalla istahtaa miehen lämmittämään saunaan ja antaa kipeille luille ja lihaksille hetki lämpöä ja lepoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti