lauantai 3. syyskuuta 2016

Kierros Jaalassa

Ersso Ahlstedt


Leivän ostoon piti kylille lähtemän. Kaunis ja lämmin ilma houkutti koukkaamaan näkötornin kautta, jossa olemme vain kerran aiemmin käyneet. Jaalan näköalatorni sijaitsee Ahdinpuunvuorella. Torni oli kiinni, mutta tapasimme pihalla tämän kiikarimiehen, jonka tekijänä Ersso Ahlstedt 2015.


Lisätietoja näkötornista sivulla: http://www.jaalannakotorni.net/


Sitten leivän ostoon. Kesän aikana olemme muutaman kerran poikenneet ostoksilla Pusan Herkut myymälässä. Koska leipää ei ollut hyllyssä, teimme ensi perjantaille varauksen tummasta vuokaleivästä, josta on muodostunut lempparileipäni. Mukaan tarttui tietty munkkeja.
Logo sivulta: https://www.facebook.com/Pusanherkut/

Itse olen kerran aiemmin käynyt Jaalan linnoituksella. Nyt kieppasimme siipan kanssa sinne kierrokselle. Tässä lainaus netistä:
Jaalan Kettulanvuoren kenttälinnoitus on rakennettu ensimmäisen maailmansodan aikaan ja niiden päätorjuntasuuntana on länsi. Kenttälinnoitutuksen kaivantojen yhteispituuden on oletettu olevan yli 2 km ja sen taistelu – ja yhdyshaudat ovat syvyydeltään noin 1-2,5 m ja kulkevat paikoin jopa kolmessa kerroksessa. Leveyttä haudoilla on noin 1 m. http://finnicakymenlaakso.fi/teemat/storia/fi/jaalan-kettulanvuori/

 
Hieman oli alku epäsiistissä kunnossa


Potero

Ja sit kahvii ja hyvää munkkii nassuun.

Kuva sivulta: https://www.facebook.com/Pusanherkut/




1 kommentti:

  1. Taitaa olla hienon näköisiä maisemia sielläpäin ja kivoja retkeilymaastoja.

    VastaaPoista