tiistai 10. maaliskuuta 2015

Motivaationi liikuntaan


Sports Tracker
Motivaationi ulkona liikkumiseen on siitä saatava raitis ilma ja hyvä mieli. Liikkuminen myös edesauttaa terveyttäni selkäsairaudessani ja pitää kiloja kurissa. Kävelyn lisäksi kotona tulee käytettyä myös tuota soutulaitetta sekä kuntopyörää. Salilla kävin noin vuoden verran ja siellä uskaltauduin myös matolla juoksemaan. Toiveeni on, että joskus olisi varaa hankkia kotiin myös juoksumatto. Ehkä keväällä uskaltaudun ottamaan ulkolenkeillä muutaman juoksuaskeleen.



Itsensä motivointi liikkumiseen on välillä todella vaikeaa. Omalla kohdallani auttaa, kun asetan itselleni minimitavoitteita. Kaksi kertaa viikossa tietty matka kävelyä, soutua kuin pyöräilyäkin. Näillä saan kertymään noin 35 km/viikko ja näin kuukausi tavoitteeni on vähintään 140 km. Ajasta ei ole pulaa, koska en tällä hetkellä ole mukana työelämässä. Kävelyn ajoitan siihen, kun mies lähtee töihin. Ulos lähteminen on helpompaa, kun siihen on mietittynä tietty aika. Sisäliikunnat ajoitan aina esim. just ennen saunaa.
NewWell

Liikkumiseen ovat kannustaneet myös syksyllä 2013 käyttöön ottamani Sports Trackerin sovellus sekä 2013 joululahjaksi saamani NewWell liikuntakello.

Kevättä kohti liikkuminen tuppaa vähenemään. Tosin tilalle tulee toisenlaista hyötyliikuntaa kuten puutarhan- ja metsänhoitoa. Toivon että blogi-päivitykseni auttaa minua saavuttamaan tavoitteeni. Kirjaan tänne kuukausittain liikkumani matkat samoin kuin sen, onko liikkumisesta ollut hyötyä roppakilojen suhteen. Heikkouteni on näet retkahdella säännöllisin väliajoin suklaaseen. 

Pihavieraani ruokinnalla


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti