tiistai 12. heinäkuuta 2016

Mä oon niin pihkassa



Pitkästä aikaa lämmin ja sateeton päivä, joten aloitettiin tämän kesän polttopuu-show. Ensimmäisenä kaatui pienemmät haapa ja koivu. Sitten mies kaatoi ja paloitteli isokokoisen männyn. Mun projektiksi jäi pöllien kanto tienreunaan.  Ja kun niin lämmintä oli, kannoin pöllit paljain käsivarsin. Joten kädet aika pihkassa ja kaupanpäälle muutamia niin paarmojen kuin hyttysten pistoja. Illemmasta kävin vielä ohuemmista oksista sahaamassa poltettavaa ja siivosin kaatoalueen kokoamalla loput oksat kasaan. 
Kuvan keskellä oleva kurnuttaja sai sahanpuru kuorrutuksen.
Tämä oli sellaista alkulämmittelyä, vielä pitäis useampi puu kaataa. Puiden halkominen ja klapien roudaus on myös vielä edessä. Vaja olisi tarkoitus tänäkin vuonna saada puita täyteen. 

Puu-show ottaa kyllä melkoisesti aikaa. Tuntipalkoilla aatellen, niille tulis kyllä hintaa. Kaato, sahaus, pöllien siirto pihaan, halkominen, kärrääminen, pinoaminen vajaan. Myöhemmin taas vajasta kärräys joko saunaan tahi peräkärryyn, josta kuljetus kotiin ja pinoaminen katokseen. Ja taasen pinoaminen koriin ja lasti saunalle. Jeps. Aika rumba. Ja tuhka vielä lopuksi ulos. Mutta tää puu-show vaan kuuluu joka kesään, ja mä tykkään tästä tekemisestä. 

Kaloreita piti kuluman neljän tunnin aikana noin 2100. Ja jotta tasapaino säilyisi, piti työn tohinassa huolehtia nesteytyksestäni. Puunkaataja toimi kahvin voimalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti