sunnuntai 3. heinäkuuta 2016

Visiitti Kouvolassa ja kukkatarhalla



Eilisessä kauniissa säässä kävimme visiitillä Kouvolassa. Siellä tulee käytyä kesäisin muutama kerta. Tällä kertaa reitti kulki Pohjolan-torin kirpputorille, kauppatorille, kävelykadulle ja nakkikioskin kautta kaupungintalolle.
Vaikka olimme liikkeellä lauantaina, niin kävelykadulla oli mielestäni varsin hiljaista. Onko Veturin rakentaminen vienyt keskustasta liikkeitä. Ainakin meidän vakio kirjakauppa muutti Veturiin. Myös harmittaa, ettei kävelykadun vesiaiheet ole käytössä. Myös jäätelöliike oli hävinnyt. Toivottavasti tämä oli väkimäärässä vain poikkeus. Muuten pidän kovin Kouvolan keskustan siisteydestä ja siellä on panostettu kukkaistutuksiin.

Pohjolan-tori
 Keskusta reissun jälkeen ajoimme Viherpeukaloille. Ei enää kaikista parhain ajankohta hankkia täältä kesäkukkia. Lajikkeet joita ajattelin, ei löytynyt, joten matkaan lähti kaikkea muuta mukavaa. Kesäkukka rääppeitä sai eurolla kappale ja kaupanpäälle sain ilmaiseksi kolme tomaatintainta.

Jonkin verran tuli käveltyä päivän aikana, mutta kalorin poltosta ei voida puhua, sillä matkalla upposi osa rommirusina pallosta, lihapiirakka, osa magnumista ja kotona kahvipullana munkki. Eikä tässä vielä kaikki…
Kauppatori
Koska alkuviikolle luvattu reippaita sateita, piti kasvit vielä illasta istuttaa. Siinä vierähtikin sitten neljä tuntia. Uusien taimien lisäksi oli kasvualustojen muokkaamista ja vanhojen taimien siirtoa. Hommassahan tuli hiki ja urakassa kului kaksi sidukkaa. 
Istutuksia Kouvolassa

Viime talvi rokotti mökin kukkapenkkejä rankalla kädellä. Muutamia mainitakseni hävisi salviat, särkynytsydän, punahattu, purppurakeijunkukat, mirrinminttu ym ym. Pahasti kärsi myös jasmike sekä angervot. Heikossa hapessa on myös osa mustialanhortensioista.

Kauppatori
 Viherpeukaloilta lähti mukaan kymmenen kesäkukkaa, syyshortensia Wim´s red, kaksi syyshortensiaa Bobo, neilikkaruusu Rosa ``Fi Grootendorst``, hauskan näköinen uutuus Hollannista; tea Virginica sekä neljä purppurakeijunkukkaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti