tiistai 2. elokuuta 2016

Heinäkuun hyötyliikunnat



Heinäkuun liikunnat mökillä vietetyllä ajalla ovat olleet hyötyliikuntaa sieltä parhaimmasta päästä. Hiekkakuormia olen siirtänyt mäen päältä pihaan kottarilla 12 lastia, kärrännyt kiviä ja lapioinut kaksi peräkärryn täyttöä ja tyhjennystä hiekasta. Lastit sellaisia vajaita, tosin. Projektina on ollut kahden eri pihamaa-alueen tasausta. Polttopuiden teko tuotti pöllien roudaamista metsästä kantaen 7,5 tuntia. Polttopuiden teko halkomakoneen avustuksella otti aikaa noin 20 tuntia. Mustikoitakin tuli kerättyä, tosin vaivaisen kahden tunnin ajan, selkä ei vaan kestä sitä kyykkimisasentoa. 


Mustikat olen joka kesä kuitenkin itse poiminut pienissä erissä. Nyt maalta kotio tullessa oli poika hommannut jääkaappiin laatikollisen mustikkaa ja kantarelleja. Kun maanantaina olin saanut näiden siivous ja pakastusurakan tehtyä, toi poika töistä tullessaan vielä laatikollisen sieniä lisää. Joten maalta paluun jälkeen ei ole ollut vapaa-ajan ongelmia. Puhdistettavana ollut noin 13 litraa mustikkaa ja 6 kiloa sieniä. Oon putsaamiseen jo ihan kypsä.

Ja koska kuukausi vaihtui, täydyin pitää itselleni antaman lupuksen, että kaupungissa taas lähtee kilometrien jahtaaminen. Jotenka, vaikka selkä oli eilen ihan kipunen putsaus urakasta, niin otin itseäni niskasta kiinni, ja taapersin viisi kilometriä juoksumatolla.  


Kuvan orava on toiminut meillä maalla herätyskellona. Se tulee aamuisin noin 6-7 välillä kiertämään mökkiä. Se rapistelee hirsiseinällä ikkunapuitteiden kohdalla ja silloin tällöin kurkkii tupaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti