sunnuntai 16. huhtikuuta 2017

Pyörälenkkejä tiedossa



Koetin saada ostettua itselleni pojan vanhaa kilpapyörää. Kauppoja ei kuitenkaan syntynyt, koska pojalla on siihen tunneside. Viime kesän ajelin mieheni naistenmallin DBS 4-vaihteisella polkupyörällä, parempi sekin oli kuin ei mitään. Siinä nelos vaihde pysyi satunnaisesti rattailla ja kovemmissa vauhdeissa vanteen soikeus tuntui.

Mies meni sitten tuhlaamaan ja ostamaan käyttööni sellaisen välipyörän eli hybridin. Lahden Polkupyörähuollosta löytyi mieluinen 24-vaihteinen Crescent Milli.
Siinä se varttuu ovella ulos pääsyä

Kun otin vertailukohdaksi noin 20 kilometrin lenkkini, niin viime vuoden 2016 keväällä keskivauhti oli 15,7 km/h ja nyt tänä keväänä uudella pyörällä 18,4 km/h.  Liekö tähän kehitykseen vaikuttanut oman kunnon paraneminen, vai meneekö kaikki uuden pyörän piikkiin. 

Tämän kevään ensimmäinen ulkona tehty 20 km:n lenkki meni helposti, ei väsymystä ja ylämäet olivat huomattavasti helpompia nousta. Vielä ei ollut hirmuista tarvetta kiritellä, vaan nauttia polkemisesta ja opetella vaihteiston käyttöä. Matkantekoa hidastavia tekijöitä olivat tuuli, kylmä keli ja runsas vaatevarustus. Tätä 18,4 km/h aikaa lähdetään sitten tämän kesän aikana parantelemaan.

Nyt kylmillä keleillä sisäoloon kyllästyneenä, teimme pojan kanssa eilen porrastreenin. Sorry naapurit. Oli muuten pohkeille tehokasta tekemistä. Nyt rappusissa siirtyillään könkäten ja könyten.  

Kumpa nuo kelit edes hieman lämpenis !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti