maanantai 19. kesäkuuta 2017

Klosseilla lisää vauhtia



Vertailuna 60 kilometrin lenkkini Hollolasta Kimolaan. Poljin tuon matkan ensimmäisen kerran kolmas kesäkuuta hybridilläni, tuolloin keskinopeus oli 18,9 km/h. Viime perjantaina 16. kesäkuuta kulkupelinä oli poikani maantiepyörä ja klossit jaloissa. Keskinopeudeksi sain 23,1 km/h. Kunhan opin matkalla jakamaan voimani, uskon, että tuo keskinopeus voi vielä tänä kesänä parantua. Matka taittui kohtuullisen helposti, mutta ylämäkiin minulla on vaan vielä harjoittelemista.


Poikani pyöräili kanssani matkan alkupuolikkaan. Yksin ajaessa pistelen välipalaa menemään tienvarressa, mutta nyt poikkesimme Vierumäen Kelokodalla kahvilla. Miellyttävä paikka pitää taukoa ja oikoa selkää. Sopivasti tuon matkan puolessa välissä.

Ajamani maantiepyörä on ollut pojalla jo vuosia käytössä, eikä sen vaihteisto toimi enää täydellisesti. Vaatii omanlaistaan taktiikkaa vaihtaessa, ja minulta se ei vielä suju. Pyhäntaan mäkeen en vaihtanut ajoissa eturatasta, vaan aloin säätämään sitä mäessä, joten sain ketjut tippumaan. Poika huutaa takana, että IRTI… IRTI, enkä mä vaan tajuu. Se oli ihan siinä ja siinä… Entäs sitten lähtö nollavauhdista ylämäkeen. Toinen klossi kiinni ja toisella vaan valeesti. Tarkistus ettei takaa tuu autoja ja parin polkasun jälkeen pääsin taas kiinnittämään toisenkin kengän ja pääsin vauhtiin. Mä selvisin. Kodalta lähtiessä unohdin pyörässä olevan tangon, mutta onneksi jalka vielä nousee sen verran, että sain heilautettua yli, huh. 


Oon kyllä aika pahasti napessa tähän pyöräilyyn. Kilometrimäärätkin ovat kaiken aikaa kasvaneet.

2014 168 kilometriä
2015 306 kilometriä
2016 820 kilometriä
2017 1376 kilometriä, ja vielä on kuukausia aikaa…

Pyörä on ehdottomasti saatava loma-ajaksi maalle mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti