keskiviikko 5. heinäkuuta 2017

Kirjosiepot jättivät pesäpöntöt



Valokuvaaminen on jäänyt viime aikoina lähes kokonaan. Tähän vaikutti niin kameran hajoaminen kuin koneen huollossa käynti Ruotsissa. On myös ollut paljon montaa muutakin tekemistä.

Mökillä tuli kuitenkin seurailtua kameran kanssa viimeisten kirjosieppojen poikasten lähtöä. Mökkipihallamme on seitsemän linnunpönttöä ja kaikissa niissä oli kirjosiepon pesät. Yhteen yritti tiainen pesäntekoa, mutta mielestäni sieppo sen sieltä pois hääti heti alkuun.

Viimeiset kaksi pesää tyhjeni heinäkuun ensimmäisinä päivinä. Sain kuvattua yhden poikasen, jonka huomasin ääntelevän portaikkomme edustalla. 


Seuraavana päivänä seurailin hyvinkin tiiviisti viimeisen pesän tapahtumia. Koska poikaset kurkkivat aukolla ahkerasti, oli odotettavaa, että lähtö on pian käsillä. Mennessäni lintujen mielestä liian lähelle kuvaamaan, kuului varoitusäänet ja ruokinta keskeytyi. Päädyin sitten kuvaamaan loppuajan kauempaa. 


Lintupäivystämiseni jäi saunomisen ajaksi ja linnut huomasivat, että nyt on rauhallista ja turvallista jättää pesä. Joten pöntöstä poistuminen jäi näkemättä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti