tiistai 6. kesäkuuta 2017

Pidempi pyörälenkki



Menin vuoden alussa lupailemaan, että tulen kesällä polkemaan mökille. Tarkoitus oli lähteä perjantaina normisti mökille autolla, mutta mielenhäiriössä en lähtenytkään miehen mukaan, vaan jäin vielä yöksi kotiin ja sanoin polkevani maalle lauantaina. Aamulla tuuli aikalailla, mutta matkaan oli lähdettävä.


Matkaa kertyi 58,7 kilometriä. Kympin verran olisi saanut matkaa vielä lisää, mutta mies oli autolla vastassa, etten tarvinnut ajella loppupätkän hiekkateitä. Hybridillä ajaen keskivauhti 18,9 kilometriä / tunti.

Tie E75 Lahdesta Vierumäelle olisi voinut olla paremmassakin kunnossa. Sen verran terävää kiveä oli tiellä, että mietin, jos maantiepyörällä ajelee pientareella, niin saapi varmasti pyöränkumit puhki. Liikenteen seassa ajelu oli alkumatkasta osin epämukavaa ja muutamien autojen ohitukset mielestäni turhankin liki. Loppumatka Vierumäeltä Vuolenkosken kautta Kimolaan olikin sitten tosi miellyttävää. Aika tasaista maastoa ja vähemmän liikennettä.

Pyöräillessä sain nauttia maisemista ja tuoksuista. Seurailin hetken joutsen perhettä ja läheltä pääsin näkemään maanpinnalla haukan. Reissusta jäi kokonaisuutena hyvä fiilis.

Eväinä oli juomaksi energiajuomaa, geeli ja yksi energiapatukka. Huilitaukoja pidin neljä, yhteensä 23 minuuttia. Varpaani tuntuivat puolen välin jälkeen varsin kohmeisilta, joten samalla eväistä nauttien yritin tepastella varpaita lämpimiksi.


Pyöräilyä olen harrastanut aiemmin tosi vähän. Parikymppisenä kuljin muutaman vuoden pyörällä 10 kilsan työmatkat. Tuolloin pisin lenkkini oli noin 70 kilometrin ajo ja pari 40 kilometrin matkaa. Pyöräily on tullut siis vasta pari vuotta sitten harrastus mielessä kuvioihin. Ja koko ajan on halu kehittyä. 

Tänään taas hybridillä liikenteessä ja sain ennätyksen 28,3:n kilometrin kirkonlenkillä, keskivauhti 21.1 kilometriä / tunti. Maantiepyörällä tuo mennyt jo himpun kovempaa. 

Seuraavaa pidempää lenkkiä odotellessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti