lauantai 5. elokuuta 2017

Keskinopeuden kasvua ja ajoa maantiepyörällä



Tällä pyörän pyörittäjällä ikää 55-vuotta, mutta ikä ei ole haitannut aloittamasta uutta harrastusta. Pyöräily alkoi salakavalasti syksyllä 2014 saatuani ikivanhan kuntopyörän. Kilometrejä kertyi vähän, mutta silti pyörä koukutti polkemiseen.

Tästä pyöräilyharrastus alkoi


Poika toi syksyllä 2015 maantiepyöränsä meille kotiin säilytykseen, joten olen saanut jo kaksi talvikautta polkea sillä sisällä klosseilla ja nauttien Zwift virtuaalimaisemasta. Tällöin pyöräily vei jo mennessään. 

Ulkopyöräilyn aloitin keväällä 2016 mieheni 4-vaihteisella DBS-pyörällä, keväästä 2017 alkaen hybridipyörä Crescent Millillä ja opetellut myös maantiepyörällä ulkona menoa klossien kanssa.  

Tälle kesälle tavoite oli 30 kilometrin lenkillä päästä 20km/h vauhtiin. Maantiepyörän ansiosta saavutin sen jo heti keväällä. Nyt vauhti yksin polkien parhaimmillaan 24.1km/h. Kun poika oli mukana kannustamassa ja tarjoamassa hieman peesiapua, niin syntyi 24.9 km tunnissa ennätys. Myös 60 kilometriä menee yli 20 kilometriä tunnissa nopeudella. Sisäpyöräilyssä ovat vauhdit vielä paremmat.



Ensi talvena on tarkoitus harjoitella sisällä kadenssin nostamista ja tuolla Zwift ohjelmassa hikoilla ylämäissä enemmän. Niissä vauhtini tippuu edelleen aivan liian rajusti. Tavoite ensikesälle on siis polkea pidempi matka ja kovempaa. 



Aivan ihana harrastus.

(Lisä kannustusjoukot liikuntaan ovat tervetulleita, niin tänne blogiin kommentoiden, kuin myös Heiaheia ystäviksi, Motivadeen tahi Stravaan)


Pihamme metsäjänis


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti