sunnuntai 31. tammikuuta 2016

50+:n liikunnan ilo




Ulkoilu on viime viikkoina ollut kohdallani hyvin vähäistä. Ensin ulkoilua vähensi kovat pakkaset ja nyt liukkaat kelit. Joten kilometrejä on tullut paljon kerättyä sisätiloissa. Marraskuussa kilometrejä kertyi 141 ja joulukuussa 151. Tammikuussa olen liikkunut jo yli 200 kilometriä. Matka jakautuu tammikuussa niin, että kävelyä yli puolet ja loppu soudulle ja pyöräilylle. Tammikuusta on mukaan tullut myös 13 kilometriä  juoksun opettelu. Tavoitteeni on, että keväällä jaksaisin juosta 5km putkeen. 

Muutamien vuosien aikana niin liikkumismäärät kuin vauhti ovat kasvaneet. Nyt helmikuulle on tietysti tavoite, että tuo 200 kilometriä tulisi vähintään täyteen. Tällainen liikuntamäärä vaatii kuitenkin päivittäin vain noin 6,6 km/pv. Ei pitäisi tuottaa ongelmia. 

Tekosyynä ei voi pitää ajanpuutetta, koska aikaa minulla on. Ainoan jarrun päälle lyö ajoittain selkäsairauteni. Pääsääntöisesti liikunta on kuitenkin selälleni lääkettä. Satunnaisesti selkä saattaa siis pysäyttää vauhdin missä tahansa matkaa ja aina on hyvä olla matkassa puhelin, jos tarvitsee autokyydin kotimatkalle. Kyyditykseen en ole tarvinnut vielä turvautua, vaikka muutaman kerran olen tulla löntystänyt varsin tuskaisesti kotiin. 

Tunnin kävelylenkillä vauhti parhaimmillaan on 6km/h, puolen tunnin soudun vauhti noin 11km/h ja pyöräilyssä noin 24km/h. Juoksun aloittelen varovasti 7km/h.

Tänään bongataan lintuja ja ehkä illalla vielä pyörälenkki.

Liikunnan iloa sinullekin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti