maanantai 27. kesäkuuta 2016

Hyötyliikunta maalla alkakoon



Onko tullut kesäkuussa liikuttua? Ei ainakaan paljoa sellaista, jonka voisin kilometreissä ilmoittaa. Vain 60 km merkattuna. Kesäkuu on kuitenkin pitänyt sisällään hyötyliikuntaa. Huusholli on tullut siivottua niin vuodevaatteita kuin ikkunoitakin myöden. Myös kodin pihaa on tullut hieman kuopsutettua. Näitä en kuitenkaan merkitse mihinkään liikunnoiksi. 

Olen kuitenkin tyytyväinen, että tämän vuoden kevääseen kertyi aiempiin vuosiin verrattuna enemmän kilometrejä. Polkupyörän käyttöön otolla on ollut tähän suuri vaikutus. Ja kevätpyöräilyä helpotti, että sain talvikaudella ``opetella`` ja harjoitella pojan kilpapyörällä.

Heinäkuun liikkumiset tulevat olemaan hyötyliikuntaa: kukkapenkkien muokkausta ja rakentamista ja niiden kulkuväylien leventämistä. Edessä on vielä myös puiden kaatojen jälkeistä pöllien kantoa ja polttopuiden tekoa. Suunnitelmissani on myös uuden patio-alueen tasausta ja siihen liittyen hiekan lapiointia ja siirtoa kottareilla. Kyllähän sellaisessakin muutama kalori tulee kulumaan.

Omaa pottua saa vielä ootella
Teen tässä sitten myös lupauksen elokuun alkuun. Kun lomat loppuu ja arki alkaa, niin liikunnasta on tultava taas säännöllistä. Ja mielellään heti kuun alusta alkaen. 

Tiedän, että kilojen kurissa pitämiseen olisi helpompaa vain lopettaa herkkujen mässääminen. Mutta makean syömisen lopettamista en lupaa, enkä haluakkaan. Tasaan tätä kalorimäärää liikkumalla. Ja liikkuminenhan on mukavaa. 

Kokeilin joitakin vuosia sitten kalorilaskuria ja punnailin muutaman kuukauden ajan annoksiani. Tuollainen lyhytaikainen tehoseuranta sopi minulle, sillä siinä oppi hieman hahmottamaan, mistä kalorit kertyvät. Mutta pidempään en halua sitoa itseäni jatkuvaan syömisten syynäämiseen. 

Toki tuo seuraaminen toi tuloksia, kun pysyi tiukkana ja noudatti rajoja. Kiloja tippui, ehkä turhankin paljon, sillä tuntui että kohta menee kaikki housut vaihtoon pienempiin ja vyö piti olla hetken käytössä. No, ne laihdutetut kilot ovat palautuneet. Tämän hetkinen tavoite on vain pysyä nykyisissä mitoissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti