maanantai 13. kesäkuuta 2016

Liikuntaa skolioosin ehdoilla



Viime viikko jäi sitten liikuttujen kilometrien osalta nollaan. Viikko sitten maanantai-aamuna selkä sanoi sopimuksensa irti. Mitään raskaampaa hommaa ei saattanut tehdä. Puolessa välissä viikkoa otin kuitenkin projektiksi pestä osan ikkunoista sisäpuolelta. Aikamoisen kivun kanssa sen sai tehdä. Kivut onneksi kuitenkin hellittivät loppuviikkoa kohti. 

Selkäni skolioosin sielunelämää en ole oikein koskaan oppinut tuntemaan, vaikka se on syntymästä asti annettu. Joskus ei tarvitse kuin kumartua ottamaan jotain alakaapin perältä, niin jumi uhkailut  alkaa. Sitten taas toinen päivä saat tehdä samoja liikkeitä, eikä tunnu missään. Marjojen poimiminen on sieltä selälle raskaammasta päästä, mutta kirveellä saa puita halkoa ilman kipuja. Sen verran olen oppinut, että kun selkä varoittelee, niin siinä vaiheessa on vaan parasta hölläillä. Sillä totaalinen jumi vie liikuntakyvyn.

Tänään siis aloitin tauon jälkeen liikkumisen pyöräilemällä 21 kilometrin lenkin. Eikä selässä tuntunut pahalta ollenkaan. Toivottavasti tähän viikkoon mahtuu lisää pyörälenkkejä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti