torstai 30. kesäkuuta 2016

Mökkikeittiön ``remontti``



Juhannuksen viettoon lähdettiin maalle monen kylmälaukun kera. Perillä odotti harmitus, kun vanha jääkaappimme oli lämmennyt. Tuo vanha upo kaasu/sähköjääkaappi on vuodelta 90. Se on toiminut hyvin, mutta nyt siihen meni luottamus ja vaihdettiin uuteen. Vanha jää silti vielä varakaapiksi. Jos sähköt katkeaa, niin on virittää kaasujääkaappi päälle. Ellei se nyt sitten loukkaannu syrjäyttämisestä. 

Saa nähdä, onko uusi yhtä vahvaa tekoa kuin edellinen, epäilen. Kaasuhella on myös ostettu 90 ja toimii erittäin hyvin. Tykkään tehdä kaasulla, joten myös seuraava liesi tulee olemaan kaasuhella. Kaapisto meni sen verran uuteen järjestykseen, että puolipäivää meni niitä siirrellessä sekä lattioita ja kaappeja siivotessa.

Kuningaskuluttajan sivulla mainitaan, että kuluttajat ovat vankasti sitä mieltä, että nykyiset kodinkoneet eivät kestä käyttöä muutamaa vuotta pidempään. Myös valmistajat myöntävät, että kymmenien vuosien käyttöikä nykyisillä koneilla tuskin saavutetaan.

Ja onhan näitä tapauksia, että tuotteet tietoisesti valmistetaan heikommiksi, jotta kulutus lisääntyisi. Näin vaan lisääntyy myös jätemäärä. Korkea hintakaan ei tunnu aina olevan tae kestämiselle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti