maanantai 13. helmikuuta 2017

Suklaa



Olen lueskellut netistä suklaan laihduttavasta vaikutuksesta. Osui silmiin useita artikkeleita, jotka käsittelevät maailmalla aiheesta tehtyjä tutkimuksia. Tutkimuksissa sanotaan suklaalla olevan useita positiivisia vaikutuksia. Se ehkäisee haitallisten rasvojen hapettumista, joka puolestaan ehkäisee sydän- ja verisuonitauteja. Suklaa edistää aineenvaihduntaa, vähentää sydäninfarktin vaaraa ja alentaa kolesterolia.


 Varsinkin tumman suklaan sanotaan sisältävän runsaasti kuituja, joten se on täyttävää, ja ennen ruokailua syötynä hillitsee ruokahalua. Jos haluaa suklaasta terveyshyödyn sen sisältämän flavonoidin vuoksi, tulisi suklaan kaakaopitoisuuden olla yli 70%. Tällaista tietoa netistä.

Itse kuulun siihen kuppikuntaan, että mieluimmin sallin itselleni vaikka päivittäin herkkuja, jotta vältän näin ylilyönnit. Suklaaseen vaan on sellainen riippuvuussuhde. Huonommankin päivän saan selätetyksi rivillisellä suklaata. Herkuttelu ei tosin aina pysy hallinnassa, vaan herkkupiikkejäkin tulee. Pahimmat niistä joulu, syntymäpäivä, äitienpäivä, mökkiviikonloput, viikonloput, mökötyspäivät, makean nälkä päivät.....

Suomalaiset syö kuulemma reilut 3,2 kiloa suklaata vuodessa. Pelkästään tänä jouluna sain joululahjaksi yli kolme kiloa ja kaik on menny. Mun suklaan syönti taitaakin olla lähempänä sveitsiläisiä, jotka syövät vajaan levyllisen verran viikossa.

Onneksi minulla on suklaan vastapainona liikunta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti