sunnuntai 12. helmikuuta 2017

Valmennusta pyöräilyyn



Kun ``henkilökohtainen valmentaja`` asuu saman katon alla, voisi olla tyytyväinen. Neuvot, ohjeet ja kannustukset tulevat tarvittaessa välittömästi. Mutta sitten se toinen puoli, mun ``valmentaja`` on orjapiiskuri.


Reilut 20-vuotta sitten oma mies valmensi sulkapallossa. Tuolloin omalta mieheltä oli erittäin vaikeaa ottaa vastaan ohjeistusta. Ensimmäistä salikertaa oli tuskin mennyt varttia, kun jo maila lennähti ja sinkouduin harmistuneena pukkarin suojiin. Jonkinlaiseen yhteisymmärrykseen tuolloin toki päästiin, koska pelaamiseni jatkui.

Tällä hetkellä poikani asustaa kotona, ja opastaa minua; peruskuntoilijaa. Hänellä on tietoa liikunnasta ja varsinkin pyöräilystä. Väliin vaan tuntuu olevan vaikeaa ymmärtää ikäni. Yrityksen puutteesta minua ei voitane syyttää. Harjoitusmäärät ovat lisääntyneet ja tuloksiakin jo hieman näkyy.

Tämän päivän 5,4 km lenkillä poljin oman ennätykseni.

Kuvassa verrataan sijoitustani Stravassa kaikkiin, mutta jos katsotaan tänä vuonna polkeneet 1872 naista, niin siinä sijoitukseni on 1063. Ja kun tuota tulosta haluaa vielä siloitella, niin ottamalla huomioon vain oman ikäryhmäni naiset, niin pyöräilijöitä Stravassa tällä matkalla on ollut 90 ja sijoitukseni on nyt 46.

En siis ihan häntäpäässä. Pystynkö tästä paljoa enää sijoitusta parantamaan, jää nähtäväksi, mutta oma aika on ainakin kannustin yrittämään vielä enemmän. Harjoitteluun pitäisi ottaa myös rauhallisempia ja pidempiä matkoja mukaan. Mutta sellainen kuulostaa aika tympeältä sisätiloissa. 

Huomiseen kuuluu toivottavasti ulkoilua auringon paisteessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti