maanantai 4. toukokuuta 2015

Maalla kukkien istuttamista

Viime vuotisessa kuvassa viimeisimmät rakentamani kukkapenkit. Etualan penkki nimeltään ``hirsikehikko`` ja takana kivistä koottu ``lumme``. Tämän kesän tavoite on saada uusi penkki aikaiseksi lumpeen alapuolelle, jonka haluan ympäröidä kivillä. Osa murikoista on jo pihalla valmiina, mutta ehkä muutaman joutuu vielä miehen kanssa roudaamaan, käsipelillä ja peräkärryn kanssa. Ei aina niin helppoo...

Tilasin 10.4 Viherpeukaloilta laatikollisen kukkia. Vanhoihin penkkeihin niitä oli vielä mahdotonta istuttaa, koska vanhoja taimia oli noussut vain harvakseen pintaan. Ajattelin, että jos sinne sekaan istutan, niin tulen kaivaneeksi vanhoja ylös. Joten pikaisesti kasaan väliaikainen kukkapenkki. Siirtelen taimia sitten omille paikoilleen, kun penkeissä alkaa näkemään paremmin mitä missäkin on.

Uusia tulokkaita: matala värililja Peach Dwarf, kruunuvuokko Mr Fokker, loistokurjenmiekka Butter and Sugar, kuunlija Blue Mouse Ears, kyläkurjenpolvi Splish Splash ja päivänlija Minstrel Boy.

Ja kukkia, joita penkeissä on jo entuudestaan: verikurjenpolvi, alppipiikkiputki, loistosädekukka, päivänlilja Royal Fire, punakärsämö Summerwine ja päivänlija Crimson Pirate. Itse en perusta noiden nimien perään, vaikka ne nyt tähän postaukseen ylös laitoinkin.
päivänlilja Crimson Pirate
Alppipiikkiputki
Tässä lammellamme uiskenteleva kuikka
Kuusen latvasta kuvasin tirppiä, kun alkoi kuulumaan siipien humina. Tämä on ensimmäinen ottamani kuva lentävistä linnuista. Taso ei päätä huimaa, mutta ekana otoksenani se tänne kuuluu. Mökkitiemme yli kulki joutsenparvi. Nuo siipien lyönnit tosi läheltä kuultuna oli upea kokemus, vaikka juuri mitään en kerinnyt linssin läpi näkemään...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti