lauantai 5. maaliskuuta 2016

Oravan paluu pihaan



Syksyllä oli oravien kanssa erimielisyyksiä, kun ne hyppivät lintulaudan katolle ja innoissaan pistivät puista ruokintalautaa palasiksi. 
Luvallani maasta saivat syödä, mutta rajoitin lintulaudalle pääsyä raahaamalla keinun aivan pihanrajalle ja mies laittoi laudan putkivarteen kauluksen. 
Koska hyppely vielä jatkui laajalle katto-osuudelle, vaihdoin puisen laudan pieneen muoviseen. Eihän se niin kaunis ole, mutta siihen on ollut huomattavasti vaikeampi kurren ponnistaa. Vain kerran syksyllä kävin siitä päältä oravan häätämässä. 
Harvakseltaan ovat oravat käyneet maahan pudonneita siemeniä syömässä. Nyt näkyy, että ovat taas pihapiiriin palaamassa. Syksyllä näitä pyöri tässä parhaimmillaan kolme samaan aikaan.

Ensi syksyä varten tuohon lintulaudan katolle olisi tarkoitus saada liukas pleksi ja laudan paikkaa tulee vielä hilata keskemmälle pihaa. Tervetuloa kurre syömään maahan pudonneet siemenet.

2 kommenttia:

  1. Ovat vaan rontit niin söpöjä :)

    VastaaPoista
  2. Kyllä, söpön näköisiä ovat ja niitä on kiva seurailla pihassa. Mutta ongelmiakin aiheuttavat, ennen rivitalomme kattoremonttia römysivät rakenteissa. Viime kesänä katselin mökillä, kun orava tuli linnunpöntöstä sen katolle pesemään huolellisesti itseään, aterian jälkeen. Siinä meni kirjosiepon poikaset. Mutta niinhän se luonnon kiertokulussa menee.

    VastaaPoista