perjantai 19. helmikuuta 2016

Riittävä Kalsium



Tiedän, että juon maitoa turhan vähän. Mies patistaa ruokapöydässä juomaan aterian lopuksi lasillisen. Se lasillinen on 1,5dl. Maito ei vaan kuulu suosikkijuomiini. Korvaan sen lähes poikkeuksetta ruuan jälkeisellä kahvilla. Olen tiedostanut tämän kalsiumin vähäisyyden jo pitkään, mutta vasta nyt sain etsittyä verkosta tietoa päivittäisestä saantitarpeesta ja lehdessä myös bongasin Piimax C + kalkki D mainoksen. Nyt on purkki ostettu. 
Kalsium testejä

Yli 18-vuotiaiden päivittäinen tarve on 800 mg/vrk. Lasillinen maitoa tai muita nestemäisiä maitovalmisteita sisältää noin 240 mg kalsiumia ja 10 gramman juustoviipaleessa on noin 100 mg kalsiumia. Päivän tarpeen saa siis esimerkiksi neljästä maitolasillisesta tai kolme lasillista maitoa ja 2-3 siivua juustoa. Noin neljäsosa naisista saa suosituksiin nähden niukasti kalsiumia.

Vanhempien ihmisten on tärkeää turvata riittävä ja entistä runsaampi D-vitamiinin saaminen yhdessä kalsiumlisän kanssa, sillä D-vitamiini auttaa kalsiumia imeytymään elimistössä. Kalsiumin turvallinen yläraja on aikuisilla 2 500 mg/päivä.

Tässä tuotteita, joista itse saan kalsiumia:
Maito                                  1,5dl = 180mg
Arkijuusto                          12g viipale = 96mg
Jäätelö                                1dl = 75mg
Makaronilaatikko              350g = 194mg
Pannukakku                       170g = 168mg
Kalafile                               100g = 118mg
Kananmuna                        28mg
Ruisleipä viipale                8mg
Vaasan ruispalat                100g = 22mg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti