maanantai 18. huhtikuuta 2016

Juoksuharjoittelu alkumetreillä



Aloittelin juoksuharjoittelua syyskuussa 2013 salilla pari kertaa viikossa. Juoksin aluksi 8 minuuttia/kerta. Juoksuvauhtina 7km/h. Lisäilin pikkuhiljaa oman tuntemuksen mukaan tuota kestoa. Lokakuussa jaksoin juosta 20 minuuttia putkeen ja tällä jatkoin vuoden loppuun. Vuoden lopulla vauhti oli noussut 8km/h. Kun salilla käynnit loppuivat, loppui juokseminenkin. Uudelleen tammikuussa 2016 juoksumatto käytössä ja aloitin suoraan 30 minuutin juoksulla ja vauhti 7km/h. Harjoittelu jäi taaskin lyhyeksi, kun muun syyn vuoksi selkä kipeytyi maaliskuun alussa.
Pitkään oli ajatus, että aloittelen vasta syksyllä juoksemisen uudelleen. Tänään sitten tuli fiilari, että kyllä minä sen puolituntia juoksen kevyesti. Puoli tuntia sujui hyvin vauhtiin 6,8 km/h. Sen verran hyvin tuo sujui, että ajatus on nyt ennen lomia tuota tämän päiväistä vielä parannella. Samoin harjoitella sitä säännöllisesti.

Toisillehan tämä vauhti on kevyttä hölkkää ja matka vain alkupala. Mutta jostainhan se on tämäkin aloiteltava.  

1 kommentti:

  1. Tsemppiä juoksutreeneihin :) Itsekin treenaan fyvin fiilispohjaisesti. Nyt on kyllä juoksemiset jääneet tosi vähälle kun työt ovat haitannut vapaa-ajanviettoa oikein urakalla. Pyöräillyt olen sentään vähäsen ja jumpannut kotona silloin kun olen ehtinyt ja jaksanut.

    VastaaPoista