keskiviikko 6. huhtikuuta 2016

Kysta



Ensimmäinen kysta
Kysta on kilpirauhasen rakkulakasvain, joka yleisemmin on hyvänlaatuinen. Jo 1980-luvun lopulla oli kaulallani havaittavissa kyhmy, joka keväästä 1993 alkaen alkoi huomattavasti suurenemaan. Syksyllä 1994 tutkimuksessa havaittiin kookas monilokeroinen kystinen ontelo ja siihen kokeiltiin Thyroxini-hoitoa.  Syksyllä 1995 kystinen alue oli jo kananmunan kokoinen. Suurenemisen ja oireilun vuoksi olin sitten jo leikkaus jonossa. Tämän kystan kanssa olo alkoi olla viimeisinä aikoina todella epämukavaa. Kaikkiaan olin jo muutenkin ärtyisä ja lyhytpinnainen. Kysta painoi kaulalla jo todella paljon. Loppuvaiheessa kerran olin menettää tajuntani, mutta tuolloin kaulan alueella joku rusahti ja olo helpottui, mutta tämän vuoksi sain kuitenkin aikaistettua leikkausta. Leikkausoperaatio tehtiin tammikuussa 1996.

Ja taas ollaan samassa jamassa
Vuosien ajan kaulassani on ollut havaittavissa tuota monilokeroista onteloa. Kilpirauhas testejä tehty aina välillä, mutta ne eivät ole aiheuttaneet toimenpiteitä. Muutaman vuoden ajan on taas ollut kasvamassa isompi kysta. Kun sain sen kipeäksi, niin päädyin lääkärin juttusille. Nyt on otettu sitten verikokeet, keuhkokuvat ja kaula ultrattu. Ultrasta selviää, että kystinen alue on taas laaja ja onkaloita on useita. Kivaa… Ja verikokeista selvisi muutakin, mutta niistä on vasta huomenna lääkärin soittoaika. Googlettamalla sitä on taas osannut olla usean päivän ajan eri levoton.

No, huomenna olen hieman viisaampi.

Kuva sivulta: https://www.google.fi/search?q=kysta&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjmzoD9hvrLAhXkIJoKHWgHDToQ_AUIBygB&biw=1320&bih=719#tbm=isch&q=kilpirauhanen+turvonnut&imgrc=AtBLu-O02XFyrM%3A

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti